Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szöveg: Horváth Nikoletta

 

Amit az interneten történő rendelés során mindenképpen tudnod kell

 

Egyre több lehetőség nyílik arra, hogy cipellőink külföldről érkezzenek hozzánk. Ez fantasztikus élményt is tud okozni, a bőséges kínálat miatt, viszont kegyetlen bosszantó tud is tud lenni abban az esetben, ha a dobozból előhúzva, a cipő mérete nem megfelelő.

 

Ahhoz, hogy a visszaküldési macerát és extra költséget elkerüld, ajánlatos a már jól bevált márkák cipőit megrendelni. Tudom, hogy ez nem megoldás, de egy-egy rendelés után, tudni fogjuk azt, hogy az olaszok kisebbre, míg az amerikaiak nagyobbra méreteznek.

 

Lapos, mokaszin esetén elég kisebb méret, minél magasabb sarkú a cipő, annál fontosabb a feles méretezés alkalom adtán, amit az amerikai rendelés során szinte mindig igénybe vehetünk.

 

A számozás:

 

EU       36   37   38   39    40     41

UK       3.5   4     5     6     7       8

USA      6  6.5    7.5   8.5   9     9.5

 

Online rendelésnél figyeljünk arra, hogy az adott cég hány napos visszaküldési garanciát vállal. E téren is az amerikaiak vezetnek, ahol az átlagos 30nap a bevállt, az angoloknál ez cégenként változó.

 

Sajnos Amerika esetében az international shipping-azaz a nemzetközi kiszállítás-még nem elterjedt, igaz a recesszió hatására nagyobb üzletek, mint például a Saks is bevezette új szolgáltatását.